Potatisen på Gällenäs

Gällenäs sandjordar är perfekt för potatisodling. Sandjordens naturliga dränering på markerna gör att det aldrig blir för blött. Och om det är torrt så pumpar vi enkelt och effektivt upp vatten från Vänern, ett stenkast bort.

    VI HÅLLER KOLL

Dagligen; från sättning till skörd så tittar vi till så att allt ser bra ut i potatisraderna.


     SORTERING

När upptagningen är gjord, så börjar sorteringsarbetet. Med vana händer, skarp blick och noggrannhet utförs detta arbete så att slutkunden alltid kan vara säker på kvaliten.


 

King Edward

King Edward är vår vanligaste matpotatis och uppskattas av många för dess goda smak. Det smidiga med King Edward är att den passar lika bra som kokt, mosad eller ugnsrostad. En mångsidig potatis som aldrig sviker!

Asterix

Asterix har ett vackert rött skal med svagt gul köttfärg. Passar perfekt som kokt, klyftpotatis eller till råstekning. En populär potatis i såväl restaurangköken som hemmaköken.


 

Kingsman

Kingsman är en sen sommarpotatis med ljusgult kött och fint skal. Väldigt allround, och god som bakpotatis, mos, klyftpotatis m.m. – den passar till i stort sett all sorts matlagning.


 

F Ä R S K P O T A T I S 

Naturligtvis kan man även köpa färskpotatis av oss. Den stora skillnaden mot övrig potatis är att den av naturliga orsaker inte kan säljas året runt, och att vi inte kan veta när premiären sker, eller hur lång säsongen blir. Det ni däremot kan vara säkra på är att det varje år finns färskpotatis från oss till försäljning.

I långa rader, på väg till ditt matbord

Hos oss på Gällenäs har vi i generationer odlat potatis och levererat till butiker. Namnet Gällenäs är starkt förknippat med potatis – En plats, ett varumärke och en tradition som vi är mycket stolta över.

All lastning, och all utkörning till butiker sker av oss. Butiker som säljer potatis från Gällenäs har alltid fyllda potatisbingar!